Firma PERITO dba o to, aby wszystkie produkty zawsze odpowiadały najwyższej jakości. Różne rodzaje sandwicha różnią się zastosowaniem materiałów i wzmocnień, które należy sprawdzić u dostawcy drzwi.
Rdzeń P
NOWOŚĆ
Rdzeń dylatacyjny ze specjalną elastyczną warstwą jest przystosowany do panujących warunków gdzie występują zwiększone wymagania dotyczące dylatacji. Istnieje możliwość dobrania go do produktów w serii VIZUAL i ELEGANCE.
Należy zwrócić uwagą na specyficzny sposób szklenia wypełnienia.
Instrukcje szklenia można ściągnąć TUTAJ
Rdzeń A
Rdzeń „A” wykonany jest z samego polistyrenu ekstrudowanego. W przypadku wypełnień plastikowych z mniejszą powierzchnią przeszklenia w kolorze biały jest wystarczający. W przypadku większej powierzchni przeszkleń ( Stela S2, S3, Eva S8 itp.) zalecamy wybór rdzenia D.
Rdzeń B
Rdzeń „B” to klejony sandwich złożony z 2 arkuszy wytłaczanego styropianu, pomiędzy którymi wklejona jest płyta aluminiowa o grubości 1 mm. To jądro ma zwiększoną odporność na zabepieczenie, ale nie ma certyfikatu. Certyfikat bezpieczeństwa można uzyskać tylko dla całych drzwi, nie dla samotnego sandwicha. Rdzeń jest stosowany do zwykłych białych sandwichów o wymiarze 2000x1000mm lub dla płyt o w dekorze o wymiarach 2150x900mm.
Rdzeń D
Rdzeń „D” wykonany jest z połączenia polistyrenu ekstrudowanego i wzmocnień o grubości 10 mm. Kompozycja ta wykazuje optymalną elastyczność i wytrzymałość rdzenia, dlatego idealnie nadaje się do stosowania w ryzykowych wypełnieniach drzwiowych w dekorze drewna. Jest zalecany tylko dla wypełnień z serii START.
Przenikalności cieplne dla poszczególnych DV można znaleźć TUTAJ
Dlaczego wybrać PERITO
29+
lat doświadczenia
250 000+
zadowoleni klienci
200+
modeli drzwi
300+
opcje dekoracyjne
500+
współpracujących partnerów